כל הסיבות לשתיית כוס יין ביום

אם גם אתם מחפשים את הסיבה לשתות כוס יין ביום, כדאי שתמשיכו לקרוא:

כיום, יותר ויותר אנשים מודעים ליתרונות של שתיית כוס יין ביום, אך עד שנת 1991 רבים היו בטוחים כי שתיית יין מזיקה לבריאות.

בשנה זו פורסם מחקר של סרז’ רנו, אפידמיולוג ודיאטיקן צרפתי אשר טען כי שתיה מבוקרת של כוס יין אחת ביום לא רק שאינה מזיקה, אלא אף תורמת לבריאות.

בכדי להוכיח טענותיו אלו הביא רנו נתונים אשר מוכיחים כי תוחלת החיים של הצרפתים ארוכה יותר משל האמריקאים, וכי שיעורי התמותה מהתקפי לב בקרב האוכלוסייה הצרפתית נמוכים ב50% משיעורי התמותה מהתקפי לב אצל אמריקאים.

כל זאת, על אף שהצרפתים נוהגים לצרוך אוכל עתיר שומן וסוכרים, מעשנים ואינם מבצעים פעילות גופנית רבה, לעומת האמריקאים. הסיבה לכך, לטענתו, הינה העובדה שהצרפתים נוהגים לשתות כוס יין במהלך הארוחה.

מה כוס היין עושה בגוף?

האלכוהול שביין, על פי דבריו של רנו, גורם למספר תמורות חיוביות בגוף, מעלה את רמת הכולסטרול הטוב בדם וכך הוא יוצר הגנה על העורקים מפני שכבות שומן שנוטות להתקבע עליהם, דבר המוביל לטרשת עורקים וידוע בתור אחד הגורמים העיקריים להתקפי לב.

חשוב להדגיש כי פעולה זו נגרמת מאלכוהול המצוי ביין אדום בלבד, ולא בבירה או במשקאות אלכוהוליים אחרים. מדוע? באלכוהול המצוי ביין האדום ישנם נוגדי חמצון באופן טבעי, אשר מונעים מחלות לב וכלי דם, ואת נוגדי החמצון הללו לא ניתן למצוא בסוגים אחרים של אלכוהול.

מקטין את הסיכוי להתפתחות מחלות לב

מאוחר יותר, בשנת 1999, פורסם בבריטניה מחקר אשר נערך במשך 17 שנה. המחקר עקב אחרי למעלה מ-6000 גברים ומצא כי גברים אשר צרכו יין באופן קבוע (ומבוקר, כמובן) הקטינו ב-30% את הסיכוי להתפתחות של מחלות לב ועורקים, לעומת גברים אשר שתו בירה או משקאות חריפים אחרים. בנוסף, נמצא כי שתיית היין הפחיתה בכ20% את הסיכוי למוות מסוגים שונים של מחלת הסרטן.

טיפול באלצהיימר

בשנת 2002 נערך כנס בברצלונה בו הוצגו מחקרים אשר הוכיחו כי שתיה של יין אדום באופן קבוע מסייעת לא רק לטיפול במחלות לב וכלי דם, אלא גם כטיפול מניעתי לאלצהיימר. המחקרים מגובים בבדיקות שבוצעו במשך שנים רבות, וחברות היין עטו על ממצאים אלו כמוצאי שלל.

דווקא יין אדום

שימו לב!  היתרונות הבריאותיים הרבים מדברים דווקא על היין האדום, ולא הלבן, על אף  ששניהם מיוצרים מענבים. הסיבה לכך היא שנוגדי החמצון, עליהם כתבנו מוקדם יותר, נמצאים בקליפה של הענבים האדומים בכמות של פי 10 לעומת הענבים הלבנים, ולכן היין האדום מכיל נוגדי חמצון רבים יותר, ואיכותיים יותר.

שימו לב כי כל המחקרים על היתרונות של שתיית יין אדום מדברים על שתיה בכמות מתונה, ומבהירים כי כמות גדולה של יין איננה טובה לבריאות ועלולה לפגוע בכבד. רוב החוקרים ממליצים על כוס יין אחת ליום לנשים, ושתי כוסות לגברים.

 

אז איזה יין אתם שותים בארוחת הערב שלכם? ספרו לנו בתגובות!

רוצים לקבל התראה במייל על כתבה חדשה במגזין?, הירשמו לניוזלטר בטופס כאן למטה ונשלח לכם התראה על פוסט חדש עם שלל מבצעים חמים מבית המרתף 18.

1 תגובות על “כל הסיבות לשתיית כוס יין ביום”

  • קובי -

    מעניין..אני חושב שיין טוב משדרג את הארוחה ולא צריך סיבות מיוחדות.

כתיבת תגובה